Kismama divat

2016. augusztus 01.

img_1385.JPG

Bár az utóbbi bejegyzéseim többsége beleillik a kismama divat kategóriájába, szimplán és egyszerűen azért, mert kismamaként szerepelek bennük, a mai mégis más lesz! A várandósságom alatt szinte végig igyekeztem úgy öltözködni, ahogy azt egyébként is tettem volna, de ez azért - be kell valljam - csak ideig-óráig működhetett. Eljött az ideje annak is, hogy meg kelljen rendelnem az első kismama felsőmet.

Lenyügöző, hogy mekkora változáson megy át egy nő teste, annak érdekében, hogy egy kisbabát világra tudjon hozni. Hiába néztem végig kívülállóként Inez és Domi várandósságát, és hiába nézegettem Instagramon hónapokon át pocakos bloggerek képeit, őszintén bevallom fogalmam sem volt, hogy ez a változás belülről milyen is lesz. Külső szemlélőként annyit látunk, hogy milyen édes az a pocak és mennyire cukin néz ki a viselője. Édes és cuki. Ez az a két szó, amit kapsz, a szexi és dögös helyett a 9, vagyis inkább 10 hónap alatt. Nem csoda, ha az utolsó hónapokra, amikor már egyébként is csak egy hordónak érzed magad, megkérdőjeleződik benned, hogy valahol ott a pocak mögött vajon te még nőnek számítasz-e?!? Leszel-e még valaha olyan, mint voltál? Gyors kétségbeesés, majd kezdődhet is a kinyúlt pizsomában a tv előtt fetrengés.. 

De álljunk meg egy pillanatra! Innentől kezdve csak egyre kevesebb időnk és energiánk lesz saját magunk csinosítgatására, és ha már most feladjuk a harcot, mi fog megállítani bennünket attól, hogy félzombi üzemmódban, foltos tréningruhában menjünk vasárnapi ebédre az újdonsült nagyszülőkhöz? Hát semmi... Jobb ezeknek a dolgoknak elejét venni, és nem megadni magunknak a lehetőséget arra, hogy elhagyjuk a nőiességünket. 

Tudom, ebben a hőségben vizesedik a lábad (nekem is). Tudom, hihetetlenül fáj mindened a 2 naponta változó fronttól (nekem is). Tudom, inkább érzed magad egy jóllakott. kedves óvodásnak, mint felnőtt nőnek (én is). De nem szabad elhagynod magad! Jöjjön az én összefoglalóm az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján, hogy hogyan is tudsz nőies maradni várandósan.

1. A végjáték

Kezdjük a hard-core résszel, a végével, amikor már akkora a hasad, hogy alig/nem látod tőle a lábujjaidat. Ezt én nagyjából a 35. héttől datálnám, ekkor már ugyanis azt érzed, hogy egyszerűen fizikailag képtelenség, hogy még 5 héten át nőni fog a hasad, és minden héten azt érzed, hogy oké, nincs tovább, mostmár tuti kidurranok. De nem fogsz! Viszont ez az az időszak, amikorra már garantáltan kezd eleged lenni abból, hogy nem tudsz sehogysem felöltözni. Az eddig beszerzett ruhák mostanra vagy szorítanak, vagy borzasztó idétlenül állnak. Bár még a feszülős ruhák lehetnek a legszimpatikusabb választások, a vizesedésnek és a melegnek köszönhetően viszont nagyban mernék fogadni arra, hogy bálnának érzed magad bennük. De semmi gond, mert igazából mindenben annak érzed magad.. Viszont én végre megtaláltam a kombinációt, amiben úgy 4-5 fokkal jobban érzem magam, ez pedig a rövidnadrág-ing kombináció. Arra is rá kellett jönnöm, hogy nem véletlenül vannak kismama felsők, ezeket valahogy sikerült olyan trükkösen megoldani, hogy optikailag lényegesen jobban mutatunk bennük. A kiegészítők pedig kulcsfontosságúak! Tökéletes figyelemterelő szerepük van, ráadásul egy kis pluszt adnak még a legegyszerűbb összeállításokhoz is.

img_1386.JPG

img_1382.JPG

Kismama Ing - Isabella Oliver 

Short, Szandál - H&M

Táska - Shein (kattints ide a linkért)

Kalap - Zara

Telefon - Huawei P9 

2. A kellemes méret

A várandósság kellemes része, amikor végre túljutottál az első trimszter hullámvölgyein, és minden nap izgalommal nézegeted a tükör előtt, hogy mennyit nőtt a pocakod. Nekem ez eltartott nagyjából a 35. hétig, így igazán szerencsésnek mondhatom magam. Ilyenkor, ha odafigyelsz az étkezésedre és a mozgásra, nagy valószínűséggel egy cuki pocak birtokosa vagy, ami testhezálló ruhákban édesen kerekedik, lengébb ruhákban pedig még akár el is bújik. Persze nem mondom, hogy ne éreznéd már ekkor is azt, hogy micsoda pocakod van, de ez hónapok távlatából már másképp fog hatni! 

Erre az időszakra itt, vagy itt, vagy itt, vagy itt találtok összeállításokat! 

4b4fa981-6c61-4e04-80eb-2602c410444c.jpg

3. Még nem is látszik

Van egy jó 18 heted körülbelül, amikor még majdnem úgy tudsz öltözni, mint, ahogy azt egyébként is tennéd. Lehet, hogy a farmerodat kismama farmerra kell cserélned, hogy ne nyomjon, de a felsőid többsége még biztosan jó lesz rád. Ilyenkor azért mi magunkat már másnak látjuk, itt például én már meg voltam győződve róla, hogy igenis egyértelműen látszik, hogy pocakom van. 

24d1c9d1-919d-498e-86ce-7b758bccac77.jpg

Ha bármi kérdésetek lenne, emailben elértek: viktoria@11ground.com!    

Viki

@viktoriabolla 

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr998928836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása