A színek ereje

2016. április 10.

img_9646.JPG

Hát én bevallom hősiesen, hogy a várandósság során nagyon nehéz az embernek nőiesnek éreznie önmagát. Megjelenik hirtelen egy pocak, amitől sokkal inkább érezzük magunkat helyes napközisnek, mint görög szexistennőnek. 

Persze félre ne értsetek, gyönyörű dolog ez, hogy egy babát hordhatunk a szívünk alatt, azonban erre a pár gömbölyű hónapra se szeretnénk a nőiességünket feladni.. Legalábbis én nem. Nyilván nekünk nőknek meg kell élnünk ezeket az érzéseket, hiszen a testünk változik, a hormonális hangulatokingadozásról pedig gondolom mindenkinek van elképzelése.. De a héten eldöntöttem, hogy a kezembe veszem az irányítást és a már sokat emlegetett színterápia segítségével felturbózom a hangulatom és magam. 

Mindenkinek van rossz napja, esetleg rossz időszaka, amikor érzi, hogy valami kis plusz energiára lenne szüksége, de ötletünk sincs, hogy honnan meríthetnénk azt a bizonyos plusz töltetet. 

Biztosan hallottatok már a színek erejéről. Akár a szobánk falát festjük ki, akár az öltözködésünkbe építünk be bizonyos színeket, azok befolyásolni fogják a hangulatunkat, sőt azt a képet is, amit magunkról a világ felé közvetítünk. 

Ennek több lépcsője is lehet, első körben például, ha el vagyunk szokva a színes ruhadaraboktól, valószínüleg idegenkedni fogunk tőlük. Nagyon fontos, hogy semmi olyat ne erőltessünk magunkra, amiben kényelmetlenül érezzük magunkat. Szinte minden színből találunk paszteles árnyalatot, kezdetnek szuper ötlet ezek közül válogatni, hiszen a „szín ereje“ már így is hat ránk. Szépen fokozatosan pedig úgyis érezni fogjuk az elszántságot, hogy merészebb színeket is ki merjünk próbálni.

A testi-lelki egyensúlyunk megteremtésében sokat segíthet az a taktika, ha minden nap az éppen megfelelő hangulatunk szerint választunk színeket. Na persze szigorúan a pozitív érzésekre koncentrálva vagy azoknak a tulajdonságoknak az erősítésére, amire aznap szükségünk lehet.

Bár én is a fekete-fehér-szürke tábor hű tagja vagyok, kiléptem a komfortzónából azzal, hogy egy napon át csak pirosat és árnyalatait viseltem.

img_9650.JPG

img_9648.JPG

img_9649.JPG

img_9642.JPG

img_9644.JPG

img_9641.JPG

Ruha - Shein (klikk ide a linkért)

Táska - Coccinelle

Cipő - Converse

Bevallom őszintén, szuper volt, hiszen ahogy már egy korábbi cikkemben írtam, a piros szín tüzes, önbizalmat, nőiességet és merészséget sugároz. Viselése közben egy olyan erős nőnek érezhetjük magunkat, aki tudja, hogy mit szeretne, és azt meg is szerzi. Nem mellesleg pedig egy piros ruha viselésétől azonnal vonzóbbnak érezzük magunkat, hiszen ezt a színt automatikusan a szerelemmel, a szerethetőséggel és a csábítással kapcsoljuk össze. 

Ha úgy érzitek, nektek is szükségetek van valamilyen tulajdonság gyors töltődésére, ne tartsatok attól, hogy az egész outfitet egy színből állítsátok össze. Okos lehet azonban, ha annak a színnek különböző árnyalatait használjátok, ezzel kifinomultabbá téve az összképet. 

Persze tudom, hogy nem mindenkinek a piros szín erejére van szüksége, így lássuk gyorsan, hogy melyik szín mit is erősíthet bennünk:

- Zöld: természetesség, új kezdet, gyógyító hatás

- Kék: nyugalom, elegancia, bizalom

- Sárga: optimizmus, boldogság, barátságosság

- Lila: béke, uralkodás, luxus

- Narancssárga: önbizalom, energia, életkedv

- Rózsaszín: romantika, légiesség, érzékiség

- Barna: biztonság, nyugalom, önuralom

 

Ha kiváncsiak vagytok a színek és az öltözödés mélyebb rejtelmeire, gyertek el Április 23-án az Önbecsülés és Stílus Workshopra, amit Kollár Annával (Self-Love Coach) tartunk közösen. További részleteket itt találtok! 

Remélem tetszett nektek a mai bejegyzés, de ha bármi kérdésetek lenne nyugodtan írjátok meg kommentben vagy akár emailben a viktoria@11ground.com-ra!

Viki

@viktoriabolla

Fényképek / Photos: Somay Márk / marksomay.com/@marksomay 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr898584092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása