His and Her

2016. április 02.

img_9492.JPG
A függönyök között kedvesen kacsingatnak befelé az első igazi napsugarak, amik azonnal arra bíztatnak, hogy a kertben igyam a reggeli kávét. Következő pillanatban már lent is vagyunk Dáviddal és álmosan pislogunk bele a tavaszi melegbe, miközben Barney rohangál a fák között. Túléltük a telet, boldogság van. 

Persze amint meglátjuk, hogy ilyen jó idő van, azonnal a kedvenc tavaszi ruháinkat kapjuk elő, amiket hetek óta szomorú pillantások közepette mindig csak félretoltunk. Senkit sem érdekel egy kis nátha, amit ilyenkor nagy eséllyel be is nyalunk. Ceruzaszoknya, bőrkabát, és a tavasz színe: a citromsárga! Eljött az ő idejük. Persze nálam most dupla izgalom van minden új ruha körül, ugyanis a legtöbb dolgot azért szereztem be, mert reménykedek benne, hogy valahogy kismamaként is ki fogok tudni nézni bennük.

Rengeteg külföldi #pregnancystyle hashtaggel ellátott ruhaösszeállítást végigpörgetve arra jutottam, hogy az elkövetkező 4 hónapomat a nagy eséllyel ceruzaszoknyában fogom tölteni, abból is a gumis derekú és rugalmas anyagú változatokban. Ugyanis ezek azok a ruhadarabok, amik nem szorítanak has tájékon, sőt kellő mozgásterületet hagynak. Ráadásul mivel mindeközben testhez simulóak is, összetartanak minket és kihangsúlyozzák az alkatunkat. Az ilyen szoknyák egyébként azok, amikben - hacsak nem kockahasú istennő vagy - mindenképp lesz pocakod. Sok kismama emiatt is szereti ezt a fazont, hiszen amikor még szinte semmi növekedés nem fedezhető fel, ebben, már akkor is lehet a pocakméretet fitoktatni. Én mindenesetre eddig kerültem a ceruzaszoknyákat, de eljött az ideje, hogy beújjítsak párat, azok közül is most a képen látható lett a kedvencem.

img_9488.JPGimg_9489.JPGimg_9487.JPGmarksomay_20160331_dsc2946.jpgimg_9491.JPG

Bőrkabát - Shein (kattints ide a linkért)

Póló - Peek and Cloppenburg (men)

Szoknya - Zara

Cipő - F&F

Táska - Shein (hasonló itt)

Amire figyelj oda ceruzaszoknya viselésénél:

- Jö ötlet egy kis kabáttal vagy dzsekivel párosítani, ugyanis hátulról elkerülhetetlen a "long ass" azaz hosszú fenék effektus a magasított derék miatt. Ezzel az apró trükkel azonban - amíg a kabátot viseled - lerövidül az a fránya hosszú fenék. 

- A legjobban a homokóra alkatú lányokon mutat a ceruzaszoknya, de ha nem tartozol közéjük, akkor például egy ilyen cseles, elől felsliccelt fazonnal érdemes kísérletezned.

- Tévhit, hogy csak az XS-es méretű nőknek áll jól. Ha a megfelelő méretet veszed, nagy valószínűséggel csinosan fogsz benne mutatni. Viszont legyünk őszinték magunkhoz, és ne behúzott hassal és tökéletes tartással méregessük magunkat a tükörben amikor viseljük, hanem a természetes tartásunkkal.  

- A mintás vagy világos szoknyák optikailag nagyítanak, hiszen a tekintetet azonnal erre a területre vonzzák. A fekete és sötét árnyalatok pedig, mint minden egyéb esetben, itt is optikailag kisebbítenek. 

 

A heti fotózás előtt egyébként pont Dáviddal a városban séltáltunk, aki úgy tervezte, hogy majd csak leül és nézi, amíg mi Márkkal fotózunk, de mivel régóta szerettem volna férfi divatról is írni legalább pár sort, kikönyörgötem tőle, hogy néhány képre mellém álljon. 

img_9485.JPGimg_9483.JPGimg_9482.JPGimg_9479.JPG

Nyilván nekem Dávid a típusom, sőt 9 év alatt a stílusunk is igencsak összekovácsolódott, így ahogy a képeken láthatjátok, és majd a leírásban is olvashatjátok, nekem az ahogy ő öltözködik a tökéletes.

Viszont rengetegszer játszom a fejemben az utcákat róva azt a játékot, hogy végigmérek embereket és megkeresem rajtuk azt a pontot, amit ha kijavíthatnék, sokkal csinosabb összkép tárulna elénk. Hát a mai férfi öltözködésnek ezeket a tippeket tudnám így első körben adni:

- Az Igényesség. Igény arra, hogy ne vedd fel több napon át, egymás után, ugyanazt a pólót. Vagy, hogy ne gondold, hogy senki nem veszi észre a szakadást rajta. Ha valaminek szaga van, ne vedd fel. Érdekeljen, hogy összepasszolnak-e a színek, amiket viselsz, és hogy ne koszos cipőben lépj az utcára. Ja és igen, a farmerokat is mosni kell!

- Az alapdarabok fontossága. Férfiként könnyű dolgotok van, hiszen egy egyszerű farmer - fehér póló összeállításban istenien tudtok kinézni. Amolyan nem érdekel, hogy mit kaptam magamra, de ebben is dögös vagyok. Ez persze leginkább akkor tud működni, ha jó alapdarabokból válogatsz, hiszen így bármihez nyúlsz, jól fog egymáshoz passzolni. Így, amikor vásárolni mész - igen sajnos muszáj néha - szánj kicsit több időt rá, és próbálj fel több fazont. Nézd meg melyik áll a legjobban.

- Ne öltözz tiniként, ha nem vagy már tini. Egy laza elegáns összeállítás jobban megfelel az életkorodnak, és valószínüleg a napi teendőiden való megjelenésnek is. A tréningnadrág pedig hétvégén és otthon tökéletes, de egyébként nem utcai viselet. 

- Hordj inget! Nincs jobb, mint egy férfi ingben. Mondjuk én annyira imádom a férfi ingeket, hogy néha le is nyúlom őket Dávidtól. Viszont nem kell mindig a ropogós fehér ingre gondolni, a kockás flanel ingek virágkorukat élik, bátran válassz belülök. Hordhatod egyébként vékony pulcsi helyett is őket, pólóra rávéve és kigombolva. 

Ha kiváncsiak lennétek a férfi divat mélyebb bugyraira is, akkor írjatok nekem nyugodtan a viktoria@11ground.com-ra vagy kommentben! Igyekszem mindenre válaszolni, és lehet máskor is hozok majd még nektek férfi outfiteket!

Viki

@viktoriabolla

Fényképek / Photos: Somay Márk / marksomay.com/@marksomay 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr688554002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása