Hétvége Mayrhofenben

2018. október 26.

img_3858.jpgMúlt hétvégén Apukámmal és Laurával kiutaztunk Mayrhofenbe, ahol Anyukám él. Mindig kettős érzésem van ezzel a hellyel. Egyrészt gyönyörű és imádom, másrészt miért van ilyen messze??? Budapesttől kb 720 km, ami azért nem az a táv, hogy kocsibavágja magát az ember és már indul is. 

Nagyon kis idilli hétvégét töltöttünk kint, amiről készítettem is egy mini videót, plusz hoztam is pár pontot arról, hogy egyébként ezen a festői helyen mit lehet csinálni-

  1. Síelni és snowboardozni - Igazi síparadicsom! Mondjuk ez elég egyértelmű pont ezért! :)
  2. Szánkózni - Van egy 10 km-es szánkópálya az egyik hegyen! Nem kell a buckára felsétálni, és nem 3 másodperces móka szánkóval csúszni. Több, mint fél órát jössz lefelé (nyilván sebességfüggő) egy gyönyörű szerpentínes úton, melletted pedig havas fenyők és a szakadék. A végére garantált a közelítő izmok görcsbe állása!
  3. Túrázni – Szerintem minimum 50 túraútvonal van és mindegyik legalább 6 felé ágazik. Gyönyörű utak, gyönyörű kilátással. Télen-nyáron lehet űzni, bár télen plusz nehezítés, hogy térdig merülsz a hóban.
  4. Aludni – A belvárosi szervezetemnek igencsak jót tett az oxigéndús levegő, az ember legszívesebben egész nap aludna, de aztán kinéz az ablakon..
  5. Társasjáték & Forralt bor – Tudom, tudom.. Bénán hangzik, de én imádok társasozni! Főleg ha kint mínusz 15 fok van.. A legtöbb helyen pedig este előkerülhet a kártya vagy egy Ki nevet a végén. Mindez forralt borral társítva maga a tökély!
  6. Síliftezni – Síelni nem is feltétlenül muszáj, épp elég extrémnek érzi magát az ember, ha felmegy a faluból induló síkabinnal a csúcsra. Túl hosszú az út és túl meredeken megy ahhoz, hogy a magasságot nem kedvelők vagy klausztrofóbiások, ne gondolják át kb ötvenszer, hogy miért is szálltak bele abba a csodába..
  7. Közelben lévő városokat megnézni – 200 km-es körzetben van Salzburg és München is, Innsbruck pedig még közelebb. Mi a hószakadásban megjártuk Innsbruckot, ami habár szép volt, közel se akkora élmény, mint a szakadó hóban próbálni A-ból B-be jutni.
  8. Fényképezni – Mindig próbálom visszafogni magam, és nem elrontani az élményeket azzal, hogy millió és egy képet készítek, de sajnos nem nagyon bírom megállni, hogy ne fotózzak le mindent, ami tetszik. Itt meg aztán gyönyörű a táj. Ha valaki még ért is hozzá, annak maga lehet a mámor!

img_3856.jpg

img_3935.jpg

Zárásképp csak annyit mondhatok, hogy utazzatok minél többet, lássátok a világot és osszátok meg azzal, akiket szerettek. Anya, Apa, ha olvassátok, köszönöm az élményt!

Instagram: @viktoriabolla

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr8414312485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása