Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe SS17

2016. november 12.

14656249_823523157787044_5564735312999151682_n.jpgTisztán emlékszem az első magyar Fashion Week élményemre, ami akkor még a Városligeti Műjégpályán volt. Ámultam és bámultam a backstageben, majd a torkomban dobogott a szívem, ahogy az egyik hátsó sorból végignézhettem a bemutatókat.

Szerintem teljesen természetes, hogy az oldal indulásakor meghívott vendégként ott lenni egy ilyen eseményen hatalmas megtiszteltetés volt, és nem érdekelt, hogy mindenhol épp hogy csak befértem a terembe. Az elmúlt 3 évben volt szerencsém az összes ilyen eseményen részt venni, és őszintén meg kell vallanom, hogy szervezés szempontjából az idei divathét volt a kedvencem. Rengeteg fejlődést láttam a tavalyihoz képest, amikor első alkalommal került megrendezésre a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe név alatt. Egyébként már az hatalmas dolog, hogy több világváros után, Magyarországon is a Mercedes-Benz márka lett az esemény fő szponzora, ugyanis ezáltal kicsi országunk belépett a nemzetközi divathetek sorába.

14731333_823523427787017_4823530880284055846_n.jpg

Idén külön örültem annak is, hogy a bemutatók mellett olyan szuper mellékprogramok is voltak, mint például a Fashion Goes Digital Workshop vagy a She’s Mercedes Press Event. Alapvetően nehéznek tartom a divateseményeken a kapcsolatteremtést, hiszen ezeken valahogy mindenki kifejezetten zárkózottan viselkedik, így szuper dolog, hogy voltak ilyen "jégtörő" kezdeményezések. A sort pedig természetesen a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervező pályázat döntője zárta, ahol a régió fiatal tehetségei mutatták be kollekcióikat.

img_3896.JPG

A hétévégét a backstageben kezdtem, ahol jó volt látni, hogy sokkal rendezettebbek a körülmények, mint az ezt megelőző években. Majd Daubner Anna bemutatóján kezdtem, akinek a munkásságát első kollekciója óta követem, és akire hihetetlenül büszke vagyok, hogy idén már belépett a "nagyok" közé. Idén ezen a bemutatón kívül csak párra sikerült személyesen eljutnom, mivel itthon várt Laura, de igyekeztem tartani a lépést, és ha más nem, legalább utólag átnézni a kollekciókról készült képeket. Természetesen hoztam is Nektek a kedvenc tervezőimtől válogatásokat, csupa olyan ruhákkal, amiket akár a hétköznapokon is nyugodt szívvel hordhattok.

daubneranna.jpg

ANNA DAUBNER - Anna kollekciójában a fehér, a púder, és a pasztel kék színek domináltak, ezek mind tökéletes választások tavasszal és nyáron. Imádtam a szoknyákon megjelenő zsebeket, a különleges szabásvonalakat, és a laza overált, így számomra a fent látható négy összeállítás volt a kedvenc! 

abodi.jpg

WINNERSPORT X ABODIA hétvége kakukktojása az 1990 óta létező WINNER sportmárka felkérésére született WINNERSPORT x ABODI kollaboráció kollekciója, hiszen itt nem egy SS17 kollekciót tekinthettük meg. A kollaboráció apropójául az a tény szolgált, hogy Abodi Dóra lett a WINNER új kreatív igazgatója. Dóra kollekciójának női ága szuperül ötvözte a feminin és a sportos vonalat, ezzel egy igazán vagány kollekciót hozott össze. Bár a legtöbb összeállításnál az az érzésem volt, hogy ez a kollekció valójában angol tinilányoknak készült, az arany-ezüst szoknya pulcsikkal való kombinálása nagyon megragadta a fantáziámat. 

aeron.jpg

ÁERON - A márkára jellemző letisztult vonalak és sziluettek találhatóak ebben a kollekcióban is, szinte az összes ruhadarab tökéletesen passzol egy modern hősnő hétköznapi gardróbjába.

kataszegedi.jpg

KATA SZEGEDI - Kata kollekciói majdnem minden alkalommal a kedvencem, mivel hihetetlen érzékkel készít egyszerű, de valójában nagyszerű ruhadarabokat. Imádom az oversized pulcsijain megjelenő mintákat, a ruhák fazonjait és az anyagokat, amiket használ. Az idei kollekciója is telitalálat számomra.

nanushka.jpg

NANUSHKA - Szandra kollekciója számomra picit a francia hanyag elegancia megtestesítője. A ruhadarabok mind olyanok, amikben jól érezzük magunkat akár reggeli kávézás közben, akár egy esti kiöltözős eseményen.   

sarmannora.jpg

NORA SARMAN - Nóri esküvői ruhák terén megkérdőjelezhetetlenül zseniális. Szerencsére nem kizárólag esküvői ruhákat készít, így más alkalmakkor is van lehetőségünk a ruhakölteményeibe bújni. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb kreációi között számomra a fenti három ruha az abszolút kedvenc. 

thefour.jpg

THE FOUR - Finom részletek, remek minták, és a kifutón végigsétáló Népszabadság feliratos pulóver. Bár a tervezők sose a következő szezonra terveznek, szuper dolog volt látni, hogy egy ilyen aktualitás is helyet kapott a kifutón.

tomcsa_nyi.jpg

TOMCSANYI - Dóri kollekciója számomra telis-tele van igazi kislányos bájjal. Persze mindezt úgy, hogy közben nagyon is nőies. Imádom a kantáros farmerruháját, a pasztel zöld overáltját, és a pasztel kék ballonkabátját. 

nubu.jpg

NUBU - A márkától megszokott fekete-fehér paletta mellé idén a pezsgő szín került be, ami remekül mutat a legtöbb bőrtónuson. Személyes kedvencem a második képen látható összeállítás, akár irodába, akár romantikus sétákra tökéletes.

Viki

@viktoriabolla

 

Fényképek: https://www.facebook.com/mbfwce/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr1111950861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása