Egyszerű, de nagyszerű

2016. július 26.

image1-4-680x1024.jpeg

Mi a közös a kedd reggelben és a szombat estében? Hogy mindkettőnél pontosan ugyan olyan tanácstalanul tudunk a gardrób előtt állni, azzal az érzéssel, hogy ötletünk sincs mit vegyünk fel. Rengeteg kép kavarog a fejünkben, hogy hogyan nem szeretnénk kinézni, és egy rövidke mondat, aminek pedig szeretnénk megfelelni: "egyszerű, de nagyszerű".

A hanyag eleganciával összeállított, "épp csak felkaptam, ami a szekrényből kilógott" érzés, hiszen nem akarjuk, hogy bárki azt higyje, hogy komoly fejtörést okoz nekünk jól kinézni. Márpedig nem is kellene, hogy azt okozzon egyébként. Annak érdekében, hogy leredukáljam a szekrény előtt töltött időtöket, hoztam 2 tippet, amiket ha beépítetek az elmétekbe, biztosan nem fogtok úgy kinézni, mint akik sötétben öltöztek.

Maximum 3 színt viselj egyszerre! Majdnem lehetetlen ezt betartva melléfogni. Az alapja az ötletnek, hogy ha a teljes összeállításod három vagy kevesebb színből áll, sikkesen fogsz mutatni. Még akkor is, ha anyagokat és mintákat keversz, mivel a színek tudatos koordinációjának fog tűnni.

Fontos itt megjegyeznem, hogy míg a fehér nem feltétlenül számít jelen esetben színnek, addig a feketét mindenképp vedd figyelembe. Például, ha piros blézert, farmert és fehér pólót viselsz, ehhez nyugodtan választhatsz akár még egy színt. Nagyon színes mintás daraboknál pedig arra figyelj, hogy a többi ruhadarabodat hozzá passzolva válaszd ki, azokból a színekből választva, ami az alapdarabodban már megtalálhatóak. A színek választása lehet majd egy következő téma lesz, de jó kiindulási alap például komplementer színekben gondolkozni vagy különböző színek, azonos árnyalatát párosítani.

Mindig legyen egy alapdarabod! Ahogy az előbb említettem a színeknél, az összeállításod kiválasztását lényegesen meggyorsítja, ha választasz egy alapdarabot, amit aznap viselni szeretnél, és ahhoz keresd a hozzávalókat!

 

image5-4-680x1024.jpeg

img_4086-680x1024.jpg

img_4096-680x1024.jpg

Kimono - Romwe ( click here for the link )

Crop Top - Stradivarius

Szoknya - Zara

Táska / Bag - Parfois

Magassarkú  - Zara

A mai bejegyzéshez a kimono volt az alapdarab, ami - mivel önmagában is már egy elég figyelemfelkeltő darab a mintájának és a fazonjának köszönhetően - nem igényel más extra hozzávalókat. Sőt, annál jobban érvényesül egy alapdarab, minél több "teret" adsz neki. A kimono lebegős fazonjához jól mutat egy vastagabb anyagú, de szintén lebegős ruha, ami sétáláskor gyönyörűen mozog együtt.

Viki

@viktoriabolla

Fényképek / Photos: Somay Márk / marksomay.com/@marksomay 

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr868898502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása