Mit (ne) viselj egy esküvőn?

2016. július 20.

b9cbc70a7e63f7b1e5524fb29ad91b29.jpg

Az esküvőszezon kellős közepén tartunk, ezért úgy gondoltam, hogy még megpróbálom megmenteni a hátralévő esküvők násznépét és gyorsan leírom, hogy mik azok a ruhák, amiket egyáltalán nem illik vendégként esküvőre felvenni. 

A nem illik alatt pedig azt értem, hogy mik azok az általánosan elfogadott szabályok, amiket ha nem tartasz be, garantáltan feltűnést fogsz kelteni.. de nem a jó fajtát. Tapasztalatból azt is el tudom Nektek mondani, hogy az esetek többségében egyáltalán nem a menyasszonyt vagy a vőlegényt fogja érdekelni, hogy miben jelentél meg, hiszen nekik kb millió más dologra irányul a figyelmük, viszont a násznép nagy része igenis ki fogja szúrni azt az egy-két embert, akinek nem sikerült az alkalomhoz méltóan felöltöznie. Ha pedig a közösségi oldalaidon még képet is raksz ki, akkor az összes ismerősöd fogni fogja a fejét, hogy 'jaj te lány, hát nem hallottad, hogy ezt nem illik?!?'.

A tiltólista

Három alapszín van, amiket nagyon kellemetlen esküvőre felvenni: fehér, fekete, piros. Ezeket semmilyen kifogással nem lehet megmagyarázni, hogy miért vetted fel, és nagy valószínűséggel te is pontosan érzed, hogy nem kellett volna. 

fotorcreated_1.jpg

Bár azt gondolnánk, hogy a fehér szín tiltását nem is kell magyarázni, hiszen ez egyértelműen a menyasszony ruhájának a színe, idén nyáron több ismerősömnél is belefutottam ebbe a bakiba. Hacsak nem lett hirtelen óriási divat fehér dress code-ot megadni a meghívón, nem egészen értem, hogy ez hogyan fordulhat elő. Az pedig nem magyarázat, hogy "világos bézs volt igazából" vagy "krém színű volt, csak képen máshogy néz ki". Minden fehér és nagyon világos ruhát tartogassatok más napokra, ez a nap a menyasszonyról szól. 

A piros színnél is hasonló a magyarázat, ugyanis hagyományosan a menyecske ruha színe a piros vagy vörös, ezzel is mutatva, hogy az ifjú feleségből milyen "tűzről pattant menyecske" lesz. Ráadásul minden színnek meg van a jelentése (a pirosról hosszasan írtam is már itt), a piros és vörös pedig pontosan a femme fatale minden tulajdonságát közvetíti a körülötted lévőknek. Ismét csak azt tudom mondani, hogy ez a nap nem rólad, hanem a menyasszonyról szól.

A fekete hagyományosan a gyász színe, bár őszintén szólva én még ezzel lennék a legmegengedőbb, főleg fiúk tekintetében. Fekete öltönyt venni - bár elvileg nem illik - azért könnyen megbocsátható bűn. Itt inkább a tetőtől-talpig feketén van a hangsúly, így mindenképp tartsd szem előtt, hogy valamilyen más szín is legyen rajtad, ne csak a fekete. De ha meg tudod oldani, inkább kerüld, mégiscsak egy boldog eseményről van szó.

Arany, ezüst és minden ami csilli-villi. Szintén azon megfontolásból, hogy nem neked kell az est fénypontjának lenned. Ez alól kivételek az újdonsült anyósok, rajtuk kifejezetten jól tud mutatni, ha valami elegáns, de mutatós ruhában jelennek meg. 

A mini ruhák, mini szoknyák se esküvőre valók, főleg ha még templomba is hivatalos vagy. Ajánlott legalább combközépig, de inkább térdig érő vagy maxi ruhát/szoknyát választani. 

A szabad lista

Bármi, ami pasztell színű tuti választás! Persze felejtsük el a fent említett nagyon halvány árnyalatokat, törekedjünk arra, hogy ténylegesen legyen színe a ruhának, ne csak közelről nézve és hosszas magyarázás után. 

fotorcreated1.jpg

Kék ruha / Barack színű ruha / Lila ruha

A virágos mintával is nehéz mellélőni, maximum arra figyeljünk, hogy kifinomult hatást keltsen. Ezt könnyen elérhetjük, ha a ruha anyagát és fazonját is figyeljük, nem csak a mintázatát.

fotorcreated2.jpg

Kék virágos / Fehér virágos / Rózsaszín virágos  

Nyugodtan felvehetünk kezeslábast, azaz jumpsuit-ot is, csak figyeljünk a fazonjukra és a hosszúságukra. Ezek között is találhatóak olyan elegáns fazonok, amik könnyedén megállják a helyüket egy esküvőn, ráadásul nagyon kényelmesek. Viszont a wc-re rohangálás nehezített feladat ebben, ugyanis minden alkalommal tetőtől-talpig le kell vetkőznöd. 

fotorcreated3.jpg

Szürke Jumpsuit / Csíkos Jumpsuit / Kék Jumpsuit

 

Remélem tetszett a mai bejegyzés, ha bármi kérdésetek lenne, emailben elértek: viktoria@11ground.com!

Viki

@viktoriabolla

 

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr988890190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása