All White Everything

2015. január 18.

Egy ilyen csodás, szürke, másnapos vasárnap után, amit én személy szerint a nagymamámtól tanult kuglóf sütésével és takarítással töltöttem, nehéz elhinni, hogy pár napja szikrázó napsütés vonzott az utcára. Nekem minden porcikám éhezik a tavasz után, ugyanis tökéletesen boldogan tudnék élni egy olyan helyen, ahol nincs szükség télikabátra, kesztyüre, vagy hótaposóra. Az idei tél szerencsére van annyira humoros, hogy heti 1-2 nap meglep minket egy kis melegséggel. Ilyenkor remélem mindenki dobja a befásult téli hőtároló ruhákat és magába szívja a heti D-vitamin adagját.image1 (1)

Mintha évekkel ezelőtt lett volna egy köremail, hogy novembertől márciusig a dress code: fekete télikabát, fekete nadrág, fekete csizma. Tudom, hogy a divatszótárban a szín = a feketével, és tény, hogy a decemberi nagy zabahónap után elkél mindannyiunknak bármi, ami ápol, eltakar, és vékonyít. Tudom, hogy egy fehér nadrág pont nem felel meg a három kategóriából egyiknek sem. És igen, tudom, hogy amikor kint a hőmérséklet a 0 fok környékén táncol, pont nem egy olyan hideg színre vágysz, mint a fehér. Nyáron természetesen nincs is jobb, mint fehér lenge ruhákban rohangálni, ami szép kontrasztot teremt a bronz testünkkel, de télen miért is akarnánk a fekete uniformis helyett világos színeket választani? Pont azért, mert mindenki feketébe bugyolálja magát! Tudom, hogy itthon jó szokás beolvadni a tömegbe, de ha valamelyik reggel véletlenül azzal a gondolattal ébrednél, hogy „ma kilépek a komfortzónámból” bátran válaszd a fehéret!

Mindig is nagy szerelmese voltam a monokróm öltözködésnek, nekem hihetetlen letisztultságot, kifinomultságot és magabiztosságot sugároznak az így összeválogatott darabok. Szeretek játszani a hideg és meleg árnyalatok párosításával, így a teljes fehérséget megtörtem egy bézs kabáttal és szőrmés mellénnyel. Kontrasztteremtés gyanánt pedig jöhetett a piros tornacipő, amit halkan megjegyzek: nem téli ruhadarab - de úgy gondoltam, hogy a napsugarak miatt bevállalhatom.IMG_1466 IMG_1467 IMG_1484 marksomay_20150110_SMF_8132 image2 IMG_1479

Kabát - Sheinside ( a linkhez kattints ide )

Szőrme mellény - Bershka

Pulóver - Zara

Nadrág - Stradivarius

Clutch - F&F

Cipő - Converse

marksomay_20150110_SMF_8139 marksomay_20150110_SMF_8142 marksomay_20150110_SMF_8143 marksomay_20150110_SMF_8149

Ha már napsugarak és nyáridézés - kicsit off topic - de tartozom nektek egy vallomással is. Nyár eleje óta teljes függőségben szenvedek az igazi olasz kávéval, amit „sajnálatos” módon tőlünk pár utcányira lehet kapni a Caffé Torino nevű szuperkedves kávézóban. Habár eleinte a kávé miatt szoktunk oda, azóta megismertük a tulajdonosokat is Annát és Marco-t, akik kedvességüknek köszönhetően személyesen felelősek azért, hogy szinte minden nap beugrok hozzájuk egy tésztára vagy egy kávé+croiassant kombóra. Így esett az is, hogy a fotózásra is a náluk vásárolt kávémmal mentem és a képeket nézegetve (habár nem szoktam helyeket ajánlgatni) támadt az ötletem, hogy bevallom függőségem és kiadom házinak: menjetek be hozzájuk ti is és igyatok náluk egy kávét, nem bánjátok meg! Itt a link a Facebook oldalukhoz: Caffé Torino Facebook

Bolla Viktória

@viktoriabolla

Fényképek: Somay Márk / marksomay.com / @marksomay

After a grey, "hungover-ish" Sunday (which I personally spent baking my grandmother’s kuglóf recipe and cleaning our home), it’s hard to believe that just a few days earlier the sunshine urged me to get outside. Every piece of me is craving for spring as I would be perfectly happy if I lived somewhere else, where cold weather is non-existent. At least this winter is kind enough to give us 1-2 warm days each week - hopefully on those days everyone is outside, getting some vitamin D.

image1 (1)

I swear it feels like people were told how to dress during winter - wear a black coat, black trousers and black boots! I do realise that in fashion black is "the" colour and it's nice to wear something flattering to our shapes after eating through the festive season. And yes, when you start to see your own breath outside, white (with all its coldness) is the last colour you'd want to wear. Not like during summer - there's nothing better than putting on a soft white dress to highlight our tan. But why would we choose bright colours over our trustworthy friend: black? Because we want to stand out from the crowd!
Personally, I've always loved monochrome outfits. They look classy, elegant and super chic. I also like to play around with different cold and warm shades, that's why I chose a beige coat and faux-fur vest with the cold white-coloured sweat and pants. To add some contrast, I went with red sneakers.

IMG_1466 IMG_1467 IMG_1484 marksomay_20150110_SMF_8132 image2 IMG_1479

Coat - Sheinside ( click here for the link )

Vest - Bershka

Sweater - Zara

Pants - Stradivarius

Clutch - F&F

Sneakers - Converse

marksomay_20150110_SMF_8139 marksomay_20150110_SMF_8142 marksomay_20150110_SMF_8143 marksomay_20150110_SMF_8149

A bit off the subject, but I do have a confession to make: since last summer I've been addicted to Italian coffee and there's a great little cafe called Caffé Torino just a few corners away from us. First we loved going there because of the amazing coffee but then we got to know the owners, Anna and Marco. Their kindness is the main reason we go back almost every day. So naturally it just happened that I took a cup of coffee from their cafe to the photo shoot. As I was browsing through the photos I just felt like I had to share this with all of you. But seriously, go and try it - I promise you won't regret it. Here's a link to their Facebook page: Caffé Torino Facebook

Viktória Bolla

@viktoriabolla

Photos: Márk Somay  / marksomay.com / @marksomay

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr587564546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása