12 óra Milánóban

2017. szeptember 01.

img_9627.JPG

Vasárnap hajnalban repülőre pattantunk, 9 órakor Milánó belvárosában találtuk magunkat, éjfélkor pedig már újra itthon a saját ágyunkban feküdtünk le aludni. A városban töltött 12 órát rendesen kihasználtuk, ugyanis ez alatt az idő alatt a főbb nevezetességeket mind megnéztük, isteni pizzát ettünk, jókat kávéztunk, és egy álomszerű nappal a zsebünkben indultunk haza.

Mindenkit csak bátorítani tudok arra, hogy lépjen ki a komforzónájából és próbáljon ki egyszer egy ilyen napot, az biztos, hogy mi teljesen a hatása alá kerültünk, és már gondolkozunk a következő célpontunkon. Ha jó előre foglaltok repülőjegyet, szinte bármelyik városba megfizethető áron tudtok eljutni, szállásra pedig nem is kell költeni. Az egész nap csak rólatok fog szólni, és arról, hogy együtt felfedezzétek a várost. Ez gyerekes szülőkként egyébként pluszban hihetetlen élmény volt - és bár nagyjából negyed óránként Lauráról volt szó - szuper volt kézenfogva, kettesben andalogni egy ismeretlen városban.

Ha Ti is Milánót választanátok úticélnak, összegyűjtöttem nektek egy listát azokról a helyekről, amiket mi megnéztünk. Természetesen ennyi időbe nem fér bele túl sok minden, de ez ilyenkor szerintem nem is szabad, hogy arról szóljon, hogy gyorsan ledaráljátok az összes létező látnivalót. Bár Milánó egyébként tökéletes választás egy ilyen napra, mivel a nevezetességek nagyon közel vannak egymáshoz és minden gyorsan megközelíthető. Ettől függetlenül az egész napnak a legfontosabb pontja az, hogy hagyni kell időt arra, hogy nyugodtan leüljetek ebédelni, beszélgessetek, sétáljatok céltalanul az utcákon, mintha több napotok lenne, és csak élvezzétek, hogy egy mesebeli napotok van!

Mi ezeket a látványosságokat néztük meg:

- Duomo di Milano

A frissen renovált dóm szó szerint lélegzetelállító volt már a térről is, de mindenképp szerettük volna megmászni. Ami pedig a tetején fogadott minket, arra nem is nagyon találok szavakat, úgyhogy majd nézzétek meg inkább az arcom a vlogban! :) 

- Galleria Vittorio Emanuelle II

Közvetlenül a dóm mellett található a mai bevásárlóközpontok elődje, ami egy árkádokkal díszített passzázs. A kupolája és a talaja a személyes kedvencem, de az egész hely atmoszférája mesés. Minden centiméterében érezni a luxust, ehhez mondjuk nagyban hozzájárul az is, hogy olyan boltok találhatóak benne, mint például Loui Vuitton, Dior, vagy Prada. Ha shoppingolni támadna kedved, és nem vagy milliomos, akkor inkább a Via Torino-n található üzleteket ajánlom. Bár amikor az ember egy db hátizsákkal megy ki, szerintem átgondolja, hogy van-e kedve pluszban cipelni még azt is, amit vásárolt.

- Castello Sforzesco

 A 15. században épített vár/kastély/erőd ma kiállításoknak ad helyet. Mi az idő rövidsége miatt csak keresztül sétáltunk rajta, de kívülről is nagyon szép látványt nyújtott.

- Sempione Park

 Közvetlenül a kastély mögött található ez a hatalmas park, ami a város közepén egy szuper nyugodt pont. Mi itt pihentünk egy fél órát a fűben fekve. 

- Arco della Pace

A park túl oldalán talalható 25 méter magas diadalív, melyet először Napóleon győzelmeinek tiszteletére kezdtek el építeni, majd végül a bécsi békeszerződés emlékére fejezték be. 

Amiket mi tapasztaltunk:

A reptérről vonattal mentünk a városba, mivel a reggeli időszakban taxival kb dupla annyi idő lett volna beérni. A vonatjegy oda-vissza 26 euróba került / fő. Az állomásnál biciklit béreltünk, egyrészt mivel utoljára még a várandósságom előtt bicikliztem és iszonyatosan megjött a kedvem, másrészt mert így össze-vissza bolyonghattunk vele a városban. Az ottani Bike.MI nevű városi biciklit választottuk, amit egy gyors telefonos regisztráció után már használni is tudtunk. Egy napra 4.5 euró volt a bérlés / fő.

A dóm közvetlen közelében nem jó ötlet enni, mivel egyrészt iszonyat drága, másrészt nagy eséllyel mirelit pizzát kapsz, ami szerintem a leginkább illúzóromboló dolog, ami történhet Olaszországban. Mi egy Farinella nevű étteremben ettünk és isteni volt a pizzájuk!

A nap egyik leghangulatosabb pontja viszont a Dóm volt, aminek a tetejéről kiszúrtuk, hogy közvetlenül mellette van egy Aperol terasz. Mivel az Aperol a kedvenc italom, nem volt kérdés, hogy ott folytatjuk! Az Aprol és a kilátás is 10 pontos volt!

Kávé tekintetében pedig igaz a mondás, a legkisebb utcában található icipici reggeliző helyen is isteni a kávé. Mi például aznap azt hiszem négyet is ittunk különböző helyeken. Mondjuk nem is ártott, hiszen hajnali 4től éjfélig úton voltunk.

Végezetül pedig, amit még nem szabad kihagyi Olaszországban az egyértelműen a fagyi. Nekünk ezzel lett teljes a lista! 

 

Ha tetszett a mai cikk / videó, ne felejtsetek el követni Youtubeon és Instagramon, hogy értesüljetek a legfrissebb tartalmakról! :)

@viktoriabolla 

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr5312790402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása