INSPRÁLÓ NŐK - Szauer Judit

2017. március 15.

17352330_1151487504996926_4413311479770972404_n.jpg

Judit újságíró, kommunikációs szakember, és mindene a gasztronómia. Szervez, tervez, összeköt, kitalál, létrehoz, mindezt maximális profizmussal és jó ízléssel, egyszóval igazi pr guru. Szereti és ismeri a gasztro világot, hosszú évek óta a hobbija egyben a hivatása is. 

Na de lássuk, Judit, te hogyan mutatnád be magad valakinek, aki még nem ismer? Mik azok az információk, amik szerinted a legjobban elárulják rólad, hogy Te milyen vagy és mit csinálsz?

Imádok enni, inni, főzni, utazni, társaságban lenni. Olyan szerencsés vagyok, hogy tulajdonképpen mindezek alkotják a munkámat is. Szeretek pozitívan állni mindenhez, az emberekhez, a munkámhoz, az egész élethez, szerintem másként nem érdemes. A közéleti újságírás után választottam a gasztronómiát, éttermek, borászatok, gasztronómiai projektek kommunikációjával foglalkozom hét éve, három éve pedig létrehoztam a saját márkámat, a Szauer Judit Gasztro Pr-t. Izgalmas, viszonylag új és dinamikusan fejlődő területen dolgozom, és minden percét élvezem... 

A karriered során mi volt eddig a legnagyobb kihívás számodra? 

A Balatoni Gasztrotérkép megvalósítása. Ez az első teljesen saját projektem, amit kolleganőmmel Budavári Dórival másfél éve kezdtünk el, szerelemből. Célunk a magas minőségű, egész évben nyitva tartó éttermek, borászatok, egyedi szálláshelyek népszerűsítése, és egy újfajta, összefogáson alapuló szemlélet megteremtése a Balatonon. A baráti összefogásból indult kezdeményezésből egy év alatt komoly méretű projekt lett, amit  elképesztően pozitívan fogadott a közönség.

 

178_gtp_del_resize.jpg

Mit gondolsz, mi a sikered receptje?

A legfontosabb, hogy szeresd azt, amit csinálsz! Legyél kitartó, türelmes, nyitott és figyelmes. Minden nap tanulhatsz valami újat, olykor pont olyan emberektől, akikről nem is gondolnád. Nekem a gasztro igazi szenvedély, azt hiszem ez lehet a kulcs. Szinte nincs két egyforma napom, de sosem érzem azt, hogy nincs kedvem, vagy azt, hogy mikor lesz már vége.

A munkád melyik részét élvezed a legjobban?

Rengeteg gyönyörű helyen járhatok, érdekes emberekkel találkozom, nagy fokú szabadság érzetem van, és kifejezetten kreatív feladatok találnak meg. Mindehez ugyanakkor önfegyelem is szükséges, hiszen magam osztom be az időmet, enyém a felelősség is, és senki más nem fogja elvégezni a feladatokat helyettem. 

Melyiket a legkevésbé? 

Sokszor kiszámíthatatlanok a napjaim, mivel több ügyféllel, több projekten dolgozom egyszerre. Mindenhol szereték 100 %-ot nyújtani. Gyakran előfordul, hogy teljesen át kell szervezem az előre eltervezett programokat, hiszen a hirtelen jött feladatokat is azonnal meg kell oldani, sokmindent kell összehangolni, egyszóval nagyfokú rugalmasságra van szükség ehhez a munkához.

Mi a legnagyobb lecke, amit eddig megtanultál?

Nem volt könnyű megtanulnom, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni.  Eleinte ezt nehezen kezeltem, de ma már tudom, hogy egyszerűen hinni kell abban, amit csinálsz, és menni előre, s előbb utóbb megjön az eredmény is!

Sokan nem látják, hogy mi mindent kell megtenni és feláldozni azért, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Neked van bármi, amiről a siker érdekében le kellett mondanod? 

Hál istennek nem lemondásnak élem meg azokat az erőfeszítéseket, esetleges nehézségeket, amikkel a munkám miatt találkoztam. Inkább úgy állok hozzá, hogy valamit valamiért... Előfordulnak nehezebb helyzetek a munkámban, de ezeket megoldandó feladatoknak, és nem problémáknak élem meg. Persze ezek nem látszanak a Facebookon, vagy az Instagramon...

img_8380.JPG036_gottwald_human_resize.jpg

Ha lenne 3 kívánságod, mi lenne az?

Először talán azt kívánnám, hogy a családom, a szerelmem, a barátaim örökké egészségesek legyenek. Aztán azt, hogy lestoppolhassam az időt és a testem ne öregedjen, persze a tudás és a bölcsesség jöhet... A harmadik pedig az lenne, hogy lehessen újabb három kívánságom... Azt a három választ pedig megtartom magamnak!

Milyennek látod magad 10 év múlva?

Boldognak és kiegyensúlyozottnak! Addigra már szeretnék saját családot és egy-két gyerkőcöt, akiknek megmutathatjuk majd a világot. Emellett szeretném megtartani a munkámat is, fontosnak tartom, hogy mindig legyen majd olyan tevékenység az életemben, ami kreatív, örömmel tölt el engem, és talán mások számára is értékes. 

Remélem Judit személyisége és története mindenkire olyan inspirálóan és motiválóan hat, mint rám, és bebizonyítja számotokra, hogy igenis megéri küzdeni az álmainkért!

 

Viki

@viktoriabolla

 

Juditot ezeken a felületeken találjátok meg:

www.szauerjudit.hu

www.facebook.com/gasztropr

www.instagram.com/gasztro_pr

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr7112319597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása