Hozzávalók (6 főre)
- 200 g liszt
- 160 g hideg vaj
- 60 g cukor
- 3 ek. víz
- 400 g eper
- 1 tojássárgája a kenéshez
- + fagyi a tálaláshoz
Elkészítés
- A lisztet, 50 g cukrot és a hideg vajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vizet és egynemű tésztává gyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
- Közben megmossuk, meghámozzuk az epreket és vékonyan felszeleteljük.
- A fél óra leteltével a tésztát lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk és 6 db 14 cm-es köröket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kis köreinket, a közepükre ráfektetjük a felszeletelt gyümölcsöket (úgy, hogy körben a szélén kb. 1 cm üresen maradjon), megszórjuk a tetejüket (összesen) 10 g cukorral, majd a szélét a képeken látható alakban visszahajtjuk.
- A széleket megkenjük tojássárgájával.
- 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 40 percig sütjük. Forrón fogyasztjuk és hideg (vanília) fagyit kínálunk mellé.
Jó sütögetést!
Vero
Blog: www.habvero.com
Facebook: www.facebook.com/habvero
Instagram: www.instagram.com/dervero