Currys csirke

2016. április 26.

Ezt a receptet Anyától tanultam. Remélem nem veszi zokon ha olvassa, de nem ő a legnagyobb konyhatündér akit ismerek.. (Bocs Anya!) Ennek ellenére van pár étel -és rengeteg más dolog- , amit ő csinál a legjobban! Köztük ezt is. Aki nem annyira szereti az indiai fűszerezést, vagy magát a curryt, ne ijedjen meg. Inkább magyaros ízvilágú lesz a végén, mint indiai, a tejföl és a füstölt sajt miatt, pláne ha nem igazi curryt, hanem a kotányi féle curryport használjuk. Itthon egyébként ezt lehet mindenhol kapni és ennek nem olyan intenzív az íze, csak a színe. Szóval ha valami kicsit újra vágytok, nem csak egy natúr csirkére, akkor jó szívvel ajánlom ezt a verziót.

img_7187.JPG

 

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemell filé 
  • 200 g tejföl
  • 100-150 g füstölt (karaván) sajt
  • só 
  • bors
  • currypor 
  • rizs

A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk velük egy beolajozott tepsit.

Összekeverjük a tejfölt a reszelt sajttal, sóval, borssal és a curryporral. Nyugodtan lehet szórni bele a curryt, amíg szép élénk sárga színe nem lesz. Közben azért célszerű néha kóstolni.

img_8885.JPG

Ráöntjük a currys tejföl keveréket a húsra és letakarjuk alufóliával. Így rakjuk be a sütőbe 180 fokon, kb. 40 percre. Ha letelt ez az idő, levesszük a fóliát és anélkül sütjük tovább, amíg nem kap egy kis színt. Ezt már nyugodtan lehet akár grill fokozaton,  kb. 15-20 percig.

Elég sok levet ereszt, de az pont jó arra, hogy a köretet meglocsoljuk vele. 

Rizzsel és savanyúsággal tálaljuk. 

img_7198.JPG

Jó étvágyat!!

 

Inez

@inezpriger

 

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr398665030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.