Céklás gnocchi

2016. április 14.

Egyik péntek délután valami speckót akartam főzni. Volt itthon cékla, amiről tudtam, hogy nagyjából bármilyen ételt feldob a színével, ezért gondoltam akkor azt felhasználom. Körbenéztem a lakásban, hogy milyen alapanyagaim vannak itthon és végül a gnocchira esett a választás. Nagy valószínűséggel mindened lesz hozzá otthon, így ha cékla nem is, egy anélküli variációt bármikor el lehet készíteni.

img_8353.JPG

Sajnos a végeredményről nem készült fotó, mert már este volt mire oda jutottam, hogy megfőzöm és nem akartam béna sötét képeket csinálni, de hasonlóan szép volt mint nyers formájában. Főzés közben picit veszített a színéből, de azért biztos úgy is elég fotogén lett volna.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 db cékla
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • parmezán sajt

 

A céklákat és a krumplit alaposan átmossuk, majd egy lábos vízben puhára főzzük.

A céklának valamivel több idő kell.

Ha megpuhultak, megpucoljuk a zöldségeket. A krumplit villával összetörjük, a céklát pedig botmixerrel pürésítjük. 

Összekeverjük a tojással, sóval,borssal és annyi liszttel, amennyit felvesz. Ez azt jelenti, hogy már nem ragad össze, hanem formázható.

img_8312.JPG

Ezután lisztezett deszkán formázzunk henger alakú rudat belőle, és éles késsel daraboljuk gnocchi méretűre, azaz kb. 2 cm-es darabokra. (Én mondjuk kézzel formáztam őket.)

img_8331.JPG

Miután kész vannak a golyók, vizes villával nyomd össze őket, így lesz szép gnocchi formájuk.

img_8345.JPG

Forró,sós, lobogó vízben főzzük őket, amíg feljönnek a víz tetejére. 

Serpenyőben olvasszuk meg a vajat egy kis fokhagymával és ebben forgassuk át a kész gnocchikat.

Mi megszórtuk parmezánnal és salátát ettünk mellé, joghurtos öntettel.

Nem csak szép, hanem finom is. Próbáljátok ki!!

 

Inez

@inezpriger

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr348589546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.