Lazac krokett 25 perc alatt

2016. április 06.

Minden IKEA vásárlásunk a “Svéd finomságok boltjában” ér véget, így szinte mindig van pár szelet lazac a mélyhűtőnkben. Van, hogy 1-2 hónapig nem eszünk halat, aztán heti kétszer az a vacsink. Kezdtem megunni a mézes-szójás és a tejszínes lazac variációkat, úgyhogy most krokettet csináltam belőle. Nincs benne liszt, ezért nagyon könnyű az állaga, ráadásul sütőben sütöttem, emiatt nem is olajos és ezek mellett fél óra alatt kész van. Nevezhetjük tökéletes hétköznapi vacsinak.

img_8239.JPG

Hozzávalók - 8 közepes méretű darabhoz - :

  • 2 szelet (250g) lazac felkockázva
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 1 tk worcestershire szósz
  • 2 csipet kapor
  • 1 tojás
  • 1 tk olívaolaj 
  • 1/2 hagyma
  • 5 ek reszelt parmezán sajt
  • 6-8 db capri bogyó
  • bors

img_8226.JPG

Viszonylag rövid leírása lesz (pont amennyihez kedved van egy fáradt nap után), de amin nincs mit magyarázni, azon nincs mit magyarázni..

A hozzávalókat robotgéppel összekeverjük és amikor összeállt, olívás kézzel tetszőleges golyókat gyúrunk belőle, amiket kicsit kilapítgatunk. 

img_8229.JPG

img_8232.JPG

Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, amíg szép barna színe nem lesz. Olajban is lehet sütni, úgy kicsit roppanósabb kívül.

img_8245.JPG

 Aiolival a legjobb, de bevallom, mi most simán ketchuppal és majonézzel ettük, idő hiányában. 

img_8239.JPG

A. még csinált mellé fetás kápia paprikát (a paprikát felszeletelte, rápakolt feta darabokat, így grillezte sütőben 20-25 percig, 200 fokon) , ezzel lett komplett a mi vacsink.

Jó étvágyat Nektek!

Inez

@inezpriger

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr598557838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.