Dutch baby, a tökéletes vasárnapi reggeli

2016. február 05.

Az első receptem Nektek az úgynevezett “dutch baby”, más néven német palacsinta. Tökéletes étel egy kényelmes vasárnap délelőtt, amikor ennénk valami jót, de nincs kedvünk sok időt a konyhában tölteni.

Palacsintát az emberek nagy része nagyjából 14 évesen tanul meg csinálni, mert mindenki szereti és viszonylag egyszerű. Na ez még a sima verziónál is egyszerűbb, csak sokkal mutatósabb és finomabb! Előnye, hogy nem kell a tűzhely mellett álldogálni és bruttó 20 perc alatt kész van. Hátránya, hogy hamarabb elfogy. Amikor először csináltam ilyet, amatőr módon egy adaggal számoltam két főre. Többször nem követem el ezt a hibát..

unnamed_15.jpg

Hozzávalók 2 - nem annyira éhes - főre:

img_6999.jpeg

  • 3 egész tojás
  • 1 fél csésze tej (a csésze nálam kb. 2 dl)
  • 1 fél csésze liszt
  • vaníliakivonat vagy vaníliarúd kikapart magja -ízlés szerint-
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaj -az edény kikenéséhez-

 

A sütőt 200 fokra előmelegítjük és berakjuk a magas falú - tűzálló - serpenyőt, amiben majd a tésztát sütjük.

Összeállítjuk a palacsintatésztát: a tojásokat kézzel vagy robotgéppel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, cukrot és a vaníliát. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és az egészet teljesen simára keverjük.

img_7012.jpeg

Kivesszük a sütőből a serpenyőt és belerakjuk a vajat, ami pár másodperc alatt elolvad benne. Ezen a ponton a türelmesebbek visszarakhatják a sütőbe és ha a vaj már aranybarna, akkor egész egyszerűen beleönthetik a serpenyőbe a tésztát. A kevésbé türelmesek, rásütés nélkül tegyék ugyanezt.

img_7028.jpeg

A tészta nagyjából 20 perc alatt emelkedik meg és sül aranybarnára, de azért célszerű ránézegetni időközben.

Azonnal tálaljuk és mindenki úgy ízesíti, ahogy szeretné. unnamed_18.jpgNagyjából bármilyen gyümölccsel és öntettel isteni, úgy mint a mezei palacsinta.

Ha fotózni szeretnétek, azzal számoljatok hogy a sütőből kivéve hamar összeesik, úgyhogy gyorsnak kell lenni.. 

unnamed_14.jpg

 

Ha bármi kérdésetek lenne, bátran tegyétek fel kommentben vagy írjatok az inez@11ground.com-ra! Ha pedig megcsináltátok és szépen le is fotóztátok, használjátok a #11ground-ot instagramon, mert a legjobb képeket megosztjuk az oldalunkon!

Jó palacsintázást!!

Priger Inez

@inezpriger

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr588363066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.