Hogyan legyél divatblogger?

2015. szeptember 09.

84b907c278f6192b9de23d49409061b6.jpg

Jelentkezz valamelyik éppen induló divatblogger képzésre, fizesd be a 150.000 Ft – 300.000 Ft-ig terjedő díjat, és hopp már az is vagy. Az égből csak úgy potyognak a veled együttműködni vágyó partnerek, és pillanatok alatt gazdag is leszel belőle, hiszen blogolni olyan könnyű, bárki tudja csinálni.

Csak úgy, mint ahogy mindenki ért a focihoz, sőt valamikor focista is volt, és egyébként a válogatott mennyire gyenge, ennél a Kis Pisti is több gólt rúgna. Ja nem. Mert Kis Pisti NB3-ban is csak a padon ült, mert jobban érdekelte, hogy szerdától vasárnapig piáljon, minthogy a meccsre készüljön.

Az életben bármit is szeretnél elérni, az elsősorban a hozzáállásodon múlik, és nem azon, hogy hova iratkozol be.  Főleg nem egy olyan területen, ami a szorgalmadon és a tehetségeden múlik leginkább, és pontosan ennek a kettőnek az ötvözetéből kell felépítened a blogodat. Hidd el sokkal több szükséged lesz a tandíjra szánt pénzedre akkor, amikor a félretett pénzedből fizeted majd a számlákat, mert a blogolás nem egy fix havi keresettel járó munka. Pláne nem az elején, ugyanis ha csak nem költesz egyből négy zsák pénzt marketingre, nagy valószínűséggel 15 barátodon és a szüleiden kívül, a kutya sem fog olvasni.

ksakds.jpg

Viszont minél kevesebbet keresel vele, annál több időt kell rászánnod, annál több energiát belenyomnod, és annál inkább motiválnod magad. Kitartani, nem elveszteni a hited, és nem foglalkozni azzal, hogy egy bejegyzést, amit 3 napon át írtál, hányan nyitottak meg.

Mindeközben tartsd a hátad azért, mert te blogger vagy. Nem számít, hogy vadidegenek vagy a barátaid kérdezik-e hogy mivel foglalkozol, mindenki pontosan ugyan azzal a flegma, lenéző hangsúllyal fogja kimondani ezt a szót: blogger.  Ingyenélő, magamutogató valaki, aki igazából semmi mást nem csinál, csak heti egyszer feltölt magáról pár képet, amin jól néz ki. Tuti üres a feje és semmi másra nem gondol, mint hogy melyik ingyen kapott ruhájában készítsen magáról selfie-t.

Hát köszönjük, de ez nincs így. Aki felületesen nézeget blogokat, és az Instagramról már nem jut át a weboldalra, az tény és való, a tortának csak egy csöpp szeletét látja.

A blog egy rendkívül vizuális műfaj, és ahogy elsőre embereket is a külsejük alapján ítéljük meg, úgy egy blogról is rengeteg átjön pusztán a vizuális elemei alapján. Nem véletlen nálunk sem, hogy csak és kizárólag minőségi képek kerülnek fel, nem pedig egy három és fél perc alatt összecsapott, tükörben készített „divatanyag”. De ha nem csak a képeket görgeted, észreveheted, hogy az oldal mélységét az írások adják. Amikkel napokat töltünk, és amikkel a személyes terünk egy részébe beengedjük az olvasóinkat.

 

Hatalmas felelősség már csak 10 embernek is írni, tanácsod adni, nem hogy ennek a többszörösének. A blog írás első és legfontosabb feladata pedig pontosan az, hogy tanácsot adj, hogy megmutasd, hogy lehet élni az életet így is. Nem kell állandóan keseregni és mindenbe belesz*rni, az élet pont olyan, amilyenné te teszed. Inspirálnod kell az olvasóidat, hiszen ha folyamatosan csak a negativitást öntöd rájuk, az ő életüket is tönkreteszed. Bár ideig-óráig biztos szórakoztató más nyomorán keseregni, és örülni, hogy nem velünk történik mindez.

Habár azzal kezdtem, hogy nem attól leszel divatblogger, mert elvégeztél egy tanfolyamot, azt továbbra is tartom: a jó pap holtig tanul. Azonban nem mindegy mit tanulsz és nem mindegy hogy hol. 

Merülj el a blogod területében, képezd magad, hogy értsd azt is, amiről írni fogsz, ne csak az íráshoz érts. Divat blogger szeretnél lenni? Járj el stílustanácsadás kurzusra, tanulj divattörténelmet, hozzá pedig jöhet az online marketing, brand épités és önmenedzselés. Mindegyikre szükséged lesz, de egyikből sem elég, ha csak az “egyik füleden be, a másik füleden ki” módszerrel végigülsz egy gyorstalpalót.

Olyan helyre menj, ahol a tanár minden szaván csüngsz és ahol tényleg szakemberektől tanulhatsz. Úgyhogy mindenképp kérdezz utána az iskolának, ahova jelentkezel, ne dőlj be egyből a saját marketing szövegüknek. Biztos akad egy ismerősöd, aki járt oda. Ne sajnáld kikérni a a véleményét, sok időt és pénzt spórolhat neked.

Keress magadnak mentort, biztosan van itthon egy kedvenc bloggered, írj neki, és ha normális, biztosan segíteni fog neked a kezdetekben.

A kurzusokat pedig vedd egy jó alapnak, amire építkezhetsz. A legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődni akarj és többet tudni, sose ülj a babérjaidon. A végén úgyis az dönt, hogy te mit tudsz az egészből kihozni!

ldskl.jpg

 

Az egész világ a tettre kész emberek felé nyit, akik küzdenek az álmaikért és nem adják fel. A blogíráshoz pontosan ez kell. Persze, műveld magad, írj rengeteget, olvass még többet, kutass és nézz utána mindennek, amire szükséged lehet, okulj mások hibáiból és találj ki valami eredetit. Rengeteg blog van, nem kell még több pontosan ugyanolyan, legyél eredeti és akard igazán.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd az 11GROUND-ot Facebookon: https://www.facebook.com/11ground

Bolla Viktória

@viktoriabolla

 

A bejegyzés trackback címe:

https://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr887772108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása