VENDÉGBLOGGER: Epres galette

2017. július 29.

epresgalette3.JPGHozzávalók (6 főre)

  • 200 g liszt
  • 160 g hideg vaj
  • 60 g cukor
  • 3 ek. víz
  • 400 g eper
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • + fagyi a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A lisztet, 50 g cukrot és a hideg vajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vizet és egynemű tésztává gyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. Közben megmossuk, meghámozzuk az epreket és vékonyan felszeleteljük.
  3. A fél óra leteltével a tésztát lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk és 6 db 14 cm-es köröket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kis köreinket, a közepükre ráfektetjük a felszeletelt gyümölcsöket (úgy, hogy körben a szélén kb. 1 cm üresen maradjon), megszórjuk a tetejüket (összesen) 10 g cukorral, majd a szélét a képeken látható alakban visszahajtjuk.
  4. A széleket megkenjük tojássárgájával.
  5. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 40 percig sütjük. Forrón fogyasztjuk és hideg (vanília) fagyit kínálunk mellé.

 

Jó sütögetést!

Vero

Blog: www.habvero.com
Facebook: www.facebook.com/habvero
Instagram: www.instagram.com/dervero

A bejegyzés trackback címe:

http://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr8412622315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.