VENDÉGBLOGGER: Fehércsokis - Epres Naked Cake

2017. július 11.

nakedcake.JPG

Imádom a fehércsoki krémet, amit ezúttal a kedvenc gyümölcsömmel, az eperrel párosítottam. Bőségesen került a tortába ebből a finom nyári gyümölcsből, hiszen nem csak a krémrétegek közé tettem, hanem a piskótákba is belesütöttem. Első ránézésre bonyolultnak tűnhet egy ilyen többszintes pucértorta elkészítése, ám valójában egyáltalán nem az. Bátran készítsétek el, hiszen egy ilyennel Ti is könnyedén lenyűgözhetitek a családot, barátokat!

Hozzávalók a piskótához (10 főre)

10 db tojás
210 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
200 g liszt
15 g sütőpor
120 g olvasztott vaj
100 g eper 

Hozzávalók a fehércsoki krémhez
200 g fehér csokoládé
200 ml habtejszín
250 g mascarpone

+ 120 g eper

Hozzávalók a díszítéshez
Pár szem eper

 

Elkészítés

  1. A sütés előtti nap a fehér csokoládét egy edényben feldaraboljuk apró kockákra, a tejszínt egy lábasban felforraljuk, majd ráöntjük a csoki darabokra. Kézi vagy elektromos habverővel simára keverjük. Megvárjuk míg szoba hőmérsékletűre hűl, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap reggel hozzáadjuk a mascarponet és kézi vagy elektromos habverővel simára keverjük.
  2. A piskótához a tojásokat felverjük a két féle cukorral, majd hozzászitáljuk a sütőport és a lisztet, és hozzákeverjük az olvasztott vajat is. Négy darab 18 centis tortaformába öntjük az elkészült masszánkat, ezután beleszórjuk a piskótatésztáink közepébe a megmosott, felkockázott epreket.
  3. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük! Miután kivettük a sütőből, hűlni hagyjuk, majd a formából kivéve a piskóták tetejét egyenesre vágjuk.
  4. Összeállítjuk a tortát: egy réteg piskóta, majd egy réteg krém, ezt megszórjuk pár szem megmosott, felkockázott eperrel, majd következik a második réteg piskóta, és ezt így folytatjuk egészen a negyedik réteg piskótáig. A tortánkat körben és a tetején is vékonyan megkenjük a maradék krémünkkel, majd a tetejét megszórjuk pár szem eperrel és egy csillagcsöves habzsákkal nyomunk a tetejére egy picit a krémből.

 

Tipp: Készíthetjük ízlés szerint szederrel, málnával és áfonyával is.

Vero

Blog: www.habvero.com
Facebook: www.facebook.com/habvero
Instagram: www.instagram.com/dervero

A bejegyzés trackback címe:

http://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr5412622353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.