Almás crumble pite

2017. május 13.

img_2781.JPG

A világon az egyik legjobb dolog az almás pite vanília fagyival. Én pedig végre összehoztam kb 4 recept mixeléséből azt az egyet, ami számomra a legfinomabb almás pitévé sül össze! 

HOZZÁVALÓK

 

PITE TÉSZTA

  • 158g liszt
  • 25g darált dió
  • 50g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 és 1/4 teáskanál só
  • 45g vaj
  • 74 g kókuszzsír
  • 120ml jéghideg víz

ALMÁS RÉTEG

  • 5 nagy alma
  • 2 evőkanál citromlé 
  • 31g liszt
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100g barna cukor (granulated)

CRUMBLE

  • 100g barna cukor (granulated)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 94g liszt
  • 95g darált dió
  • 75g olvasztott vaj

 

ELKÉSZÍTÉS

1. A tészta: A vajat, a kókuszzsírt és a lisztet egy tálba morzsolom, hozzáadom a sót, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és a darált diót, végül pedig a jéghideg vizet. Összedolgozom és fél órára a hűtőbe teszem.

2. A töltelék: Az almákat meghámozom, vékony szeletekre vágom, majd egy nagy tálba öntöm. Hozzáadom a citromlevet, a fűszereket, a lisztet, és a cukrot, majd az egészet összekeverem és félrerakom.

3. Bekapcsolom a sütöt légkeverésen 200°C-ra. Az alatt az idő alatt, amíg a sütő bemelegszik, az almás keverék szépen összeérik és levet ereszt.

4. A Crumble: Egy közepes méretű tálban összekeverem a hozzávalókat, a végére hagyva az olvasztott vajat.

5. Nyújtás: Lisztezett felületen kinyújtom a pihentetett tésztát, majd azt a piteformába helyezem. Az ujjaimmal finoman elegyengetem.

6. A tölteléket óvatosan a tésztára öntöm, majd a crumblet a tetejére morzsolom.

7. 20percig 200 fokon sütöm, majd további 35 percig 180 fokon. Én általában letakarom, hogy véletlenül se égjen meg a teteje, és csak az utolsó 5 percre veszem le róla, hogy a végén szépen megpiruljon.

8. A legnehezebb rész: 3 órát szobahőmérsékleten pihenni hagyom. Már amennyire ki lehet ezt bírni...

 

ke_pernyo_foto_2017-04-02_18_29_05.png

A bejegyzés trackback címe:

http://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr7912502385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.