Az én Ünnepi asztalom

2016. december 23.

A Santa Clara Projekt keretein belül, utolsó témaként az Ünnepi asztalomat mutatom meg Nektek, vagy legalábbis annak egy részét. Ez még változni fog karácsonyig, egyrészt mert több fontos eleme a terítéknek még dobozokban van, másrészt mert mániákus gyűjtögető vagyok és minden dekor tárgyat megveszek, akár elfér a lakásban, akár nem. 

dsc_4421.jpg

Ami tuti nem változik, maximum gyarapszik, az a fenyőágak mennyisége. Pár éve vettem észre, hogy a faárusoknál mindig halmokban állnak a levágott fenyőágak, amiket külön meg lehet venni. Ezeket használom asztal- és ablakdísznek, ajándékok dekorálásához, vagy csak simán az illat miatt teszem őket ki. Ha valaki még nem szerezte volna be a karácsonyfáját és a környéken lakik, a Marczibányi téri csapatot jó szívvel ajánlom, nagyon szép darabjaik vannak és készségesek is. Tőlük kaptam egy hatalmas adag ágat is ajándékba, úgyhogy idén tényleg el fogja lepni a tűlevél a lakást.

Az asztal szélére két "csokrot" tettem, amiket arany szalaggal fogtam össze, elszórtam pár kisebb darabot össze-vissza, és a névtáblák alá is tettem egy-egy kis ágat. Ezek nyilván a gyönyörű írással élnek igazán, amiket a menüsorral együtt ismét Ági írt. Szépen "befogtuk" mostanában, remélhetőleg velünk marad jövőre is, mert ahogy látjátok, imádjuk a munkáit... Nyugodtan keressétek, ha szeretnétek íratni valamit az ablakotokra, falatoka, vagy bárhova. Biztos vagyok benne, hogy bármilyen kívánságot szívesen teljesít. 

dsc_4327.jpg

dsc_4301.jpg

dsc_4312.jpg

 

A fenyőágak és a névtáblák elhelyezésére itt van még egy pár inspiráció Pinterestről:

fotorcreated_4.jpg

Azt az elvet vallom, hogy karácsonykor semmi sem sok, pláne nem a díszek, és pláne nem az ünnepi asztalon. Persze azért nem árt a jóízlés határain belül maradni és azt is mérlegelni, hogy egy tényleges eseményen az sem baj, ha az ételek is odaférnek és látjuk is egymást a dekorációtól. Ez az összeállítás egész visszafogott lett, dehát mégiscsak gondolnom kell másra is. Ha magamnak terítenék, a tényérnak sem maradna hely.:)

Ami jelenleg az én asztalomról hiányzik, de az ünnepi teríték szerves része kellene hogy legyen, azok a boros poharak, előétel-és leveses tányérok és az ehhez való evőeszközök. Nézzétek el nekem, hogy a fotózás előtt másfél nappal költöztünk be az új házunkba és pár doboz még nem lett kipakolva. Sajnos a felsorolt dolgok is ide tartoznak, de a "nagy vacsoráig" azért majd előkerítem őket.

Itt van egy kis útmutató a terítést illetően, hogy melyik a mindennapi és melyiknek kellene az ünnepinek lennie. Nálam most a kettő átmenete lett.

proper-table-setting1-1545x2000.jpgJót tett a dizájnnak -és jót fog tenni az édesszájú vendégeknek is- a Lidl Deluxe részlegén kapható macaron. Nagy rajongó lévén, nyilván kiszúrta a szemem a doboza a boltban és már láttam is az asztalomon díszelegni. Pont így képzeltem. Nem mondom, hogy egy Ladurée, de finom, jó állagú és ha épp nem Párizsból jössz, de szeretnél frisseket tálalni a családnak, akkor nem kell tovább keresni. Fagyasztott állapotban kapható és 2 órát kell hűtőben pihentetni fogyasztás előtt.

dsc_4275.jpg

 dsc_4261.jpg

dsc_4265.jpg

dsc_4428.jpg

 

Végezetül pedig megmutatom pár kedvenc terítékemet:

fotorcreated2_2.jpg

forrás:Pinterest

 

Remélem tetszettek a képek és találtok bármilyen inspiráló részletet bennük.

Az ezüst tálcát egyébként az Ecseri Piacon vettem, az adventi gyertyáikat, az arany szarvast és a fehér házikókat Bécsben a Leinerben, a szürke házat és az arany szalagot pedig szintén a Lidl-ben.

Kellemes Ünnepeket! <3

Inez

@inezpriger

fotó: Márk Somay

menü és névtáblák: Tóth Ági - Modern Kalligráfia

dsc_4396.jpg

dsc_4314.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr8812064375