Karácsonyi "B" tervek

2016. december 19.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon ritkán sikerül időben elkészülni Karácsonyra. Ha azt is hiszem, hogy felkészültem mindenre, tuti kiderül tésztagyúrás közben, hogy elfelejtettem tojást venni a sütihez,  vagy valami más fontos dolgot hagytam ott a boltban. Az ajándékok utolsó pillanatra hagyására most nem is térnék ki, az egy külön cikket érdemelne.

marksomay_20161208_dsc_2546.jpg

Említettük már, hogy csatlakoztunk  a Lidl Santa Clara kampányhoz, ami többek közt a nők dolgát szeretné megkönnyíteni és mindenkit arra ösztönözni, hogy időben, stresszmentesen kezdjen el készülődni az Ünnepekre. Ennek keretein belül szeretnék ezzel a bejegyzéssel -is- ötletet adni, hogy hogyan lehet egy kicsit tehermentesíteni magunkat.

Nekem annyiban könnyebb a helyzetem, hogy a Szentestét minden évben a szüleimnél, a másnapját pedig A. szüleinél töltjük, így "csak" a két Ünnep között kell azon gondolkoznom, hogy mit főzzek. Idén a kisbabám és a költözés miatt nem rendelkezem annyira sok idővel karácsony táján, mint a korábbi években, ezért időben ki kellett találnom, hogy mikkel rukkoljak elő. Ezekhez összeállítottam egy tervet, hogy ne essek majd szét teljesen és hogy ne kelljen 5 körben bevásárolnom. Na jó, hogy Andrisnak ne kelljen 5 körben bevásárolnia.:)

marksomay_20161208_dsc_2501.jpg

A tervhez hozzátartozik, hogy van egy “B” verziója, arra az esetre, ha valamiért úgy alakulna a dolog, hogy nem lesz energiám dobozolás közben még egy 3 fogásos vacsit összedobni.

A fejemben megvan, hogy többek között miket szeretnék főzni a két Ünnep között.

  • Kacsamáj paté
  • Rákleves kókusztejjel (ez lesz a mi újragondolt “halászlevünk”)
  • Egyben sült fehérpecsenye, laskagombás öntettel, házi krokettel
  • Mézeskalács torta 

Ezek közül az előételre és a desszertre találtam magamnak egy "menekülési útvonalat", ha arra kerülne sor. Mindegyiket nem lehet ugye ellógni, de ennél a két fogásnál trükközhetünk kész termékekkel, vészhelyzet esetén. Kapóra jön ha van egy Lidl a környéketeken, én ott találtam nagyon sok olyan terméket az új Deluxe vonalról, amivel többek közt egy elég színvonalas előétel “tálat” lehet összedobni.

marksomay_20161208_dsc_2523.jpg

Amiket tényleg jó szívvel ajánlok, hogy felvegyétek a bevásárló listátokra, az a

  • paté válogatás,
  • camambert,
  • bluestilton kéksajt,
  • Deluxe felvágottak (bármelyik)
  • normandiai lágysajt

Ágival, - a kalligráfus lánnyal - alig vártuk, hogy Márk lefotózza az asztalt és mindent megehessünk. Sőt, kibuliztuk, hogy hadd legyen az evés is a koncepció része. 

marksomay_20161208_dsc_2528.jpg

A desszert szerintem szintén egy olyan fogás, amelyik - ha valami közbejön - pótolható. Bár én az édességet szeretem a legjobban elkészíteni, lehet, hogy valakinek ez fekszik kevésbé, vagy pont ekkorra fogy el az energiája. Nem fogok hazudni, sokkal jobban szeretem ha valami házi készítésű, de van az úgy, hogy elő kell rukkolni valami széppel, gyorsan. A Domival való mini sajttorta tesztelés után pedig arra jutottunk, hogy ez a pohárdesszert erre ideális lehet. Ezt egyébként szintén a Lidl-ben fedeztem fel, ez is mehet bátran a listára.

marksomay_20161208_dsc_2641.jpg

marksomay_20161208_dsc_2647.jpg

marksomay_20161208_dsc_2652.jpg

A fent leírt négy ételhez, amiket főzni készülök, szintén készítettem magamnak egy bevásárló listát, az egyszerűség kedvéért. Ha valakinek szimpatikusak az ötletek és lenne kedve megcsinálni velem együtt, írjon nyugodtan üzenetet az inez@11ground.com-ra, szívesen megosztom vele a részleteket. 

Ezen felül szeretnénk három jófej olvasónkat meglepni, fejenként egy 10.000 Ft értékű Lidl Voucherrel, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a Karácsonyi vacsorátok szuper legyen. A nyereményjáték pontos leírását megtaláljátok a Facebook oldalunkon.

 Jó készülődést! ...már csak 5 nap!!!

 

Inez

@inezpriger

 

fotók: Márk Somay

kalligráfus: Tóth Ági - MODERN kalligráfia

A bejegyzés trackback címe:

http://11ground.blog.hu/api/trackback/id/tr6812042839